Over Ons

OVER ONS

“Let there be work, bread, water and salt for all”
Nelson Mandela

WIJ ZIJN STICHTING FARDÁ

Stichting Fardá richt zich op ontwikkelingsprojecten die mensen aanmoedigt om zelf ook de handen uit de mouw te steken. Wij helpen de meest kansarme en uitgesloten mensen in Afghanistan door middel van het realiseren van duurzame projecten op het gebied van water, educatie en gezondheidszorg.

Stichting Fardá werd in 2008 opgericht door Afghaanse en Nederlandse vrijwilligers. Met de missie om een professionele en transparante organisatie op te richten met als doel het helpen van mensen in nood in Afghanistan. Deze missie bereiken door het initieren van duurzame projecten met het nadruk op kennisoverdracht.

VISIE

We realiseren onze missie en doel door te focussen op het initieren van duurzame en heldere projecten. De nodige expertise en middelen maken wij hier beschikbaar. Maar alleen door samen te werken met organisaties die deze diensten en middelen bieden. Daarom is samenwerking erg belangrijk in onze aanpak. Door samen te werken, niet alleen onderling, maar ook met externe organisaties, stichtingen en bedrijven die iets willen doen voor Afghanistan, zullen de resultaten beter zijn.

MISSIE

Stichting Fardá hoopt op een morgen, waar het motto “samen zijn we sterk” ook daadwerkelijk wordt toegepast door zowel de hulpbehoevenden als de organisaties die hulpbehoevenden willen steunen.
Wij willen dat elk initiatief telt en gestimuleerd wordt door middel van een intensieve samenwerking tussen de hulpbehoevenden, (non)-profit organisaties en de overheid om te werken aan een betere toekomst voor Afghanistan.
timeline_pre_loader

2008

In 2008 heeft Keihan Popal op zijn zeventienjarige leeftijd het initiatief genomen om iets terug te doen voor de mensen in Afghanistan. Hij wilde de kansen die hij hier in Nederland had gekregen, ook teruggeven aan de hulpbehoevende mensen in Afghanistan die niet de mogelijkheid hadden om naar een veilig land te vluchten. Op 12-12-2008 werd de stichting officieel opgericht met een druk bezochte openingsavond. Tijdens de openingsavond hadden SP Tweede Kamerlid Farshad Bashir, oud-NDS presentator Gijs Wanders en de burgemeester van Achtkarspelen de stichting veel bekendheid opgeleverd.


2009

2010-2013

De jaren daarna was de stichting lokaal actief in het opzetten van inzamelingsacties om de  eerste  projecten te kunnen realiseren. Sinds 2013 opereert stichting Fardá vanuit de centraal gelegen Utrecht waar de team periodiek bijeenkomt om de doelstellingen van de stichting te realiseren. Inmiddels  is  Stichting Farda een bekende naam onder de Afghaanse gemeenschap in Nederland en staan wij bekend om onze duurzame (water) projecten.

2014

In 2014 hebben wij een crowdfunding campagne opgezet waarmee wij de kosten voor het aanvragen van een CBF Certificaat voor Kleine Goede Doelen hebben ingezameld. In 2015  zullen  wij het certificaat aanvragen en hopen wij daarmee onze transparante manier van werken te garanderen aan onze donateurs.

STEUN STICHTING FARDÁ

NIEUWSBRIEF

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief